• Operená návšteva

          • Dnes sa prváci vôbec nemohli sústrediť na písanie a čítanie. Celý deň ich vyrušovalo vtáctvo za oknom. Odohrávalo sa tam nádherné divadlo. V hlavnej úlohe bol drzý hýľ lesný so svojou partnerkou, ktorý odháňal iné vtáčiky. Už predtým nás navštívila sýkorka belasá a jej väčšia príbuzná sýkorka bielolíca alebo veľká. Či priletel stehlík čížavý alebo zelienka obyčajná to musíme ešte vypátrať. Takéto učenie mimo osnov 1. ročníka a bez učebníc nás véééééééééľmi baví :)

          • „DIGITÁLNE ZÁVISLOSTI“

          • Čo sú digitálne závislosti a koho sa týkajú - je všetko, čo dieťa robí na počítači/smartfóne hneď závislosťou - ako si rodič môže všimnúť, že sa u dieťaťa rozvíja digitálna závislosť - ako by mal reagovať v takejto situácii - aké sú možnosti liečby a pomoci? Na tieto, ale aj ďalšie otázky o rizikách digitálnych závislostí budete spoločne hľadať odpovede.

            Dovoľujem si Vás milí rodičia pozvať sledovať ďalší diel online večernej školy s názvom 

            „DIGITÁLNE ZÁVISLOSTI“, 

            už tento štvrtok 30.03.2023 od 17:30 hod. do 19:00 hod.

            Zúčastniť sa možno bez registrácie, cez nasledovný LINK (ZOOM): https://us06web.zoom.us/j/86569235332

             

             

          • 22. marec - SVETOVÝ DEŇ VODY

          • Máme to šťastie, že patríme ku krajinám, ktoré majú dostatok vody, ZATIAĽ !

            Aby sa to nezmenilo, je potrebné sa o tom rozprávať už s našimi najmenšími. A preto nie len dnes, ale celý týždeň, žiaci prvého ročníka pijú denne pohár čistej vody a diskutujú o dôležitosti vody v prírode a  v každodennom živote, o jej nevyhnutnosti pre naše (a nielen naše) prežitie a o potrebe ochrany prírodných vodných zdrojov. 

          • Svetový deň Downovho syndrómu si pripomíname ponožkovou výzvou

          • Každý žiak a žiačka majú právo na adresnú podporu priamo v škole u školského podporného tímu. Ten mu pomôže prekonávať prekážky a ťažkosti, ľahšie zvládnuť vzdelávací proces či byť úspešný v školskom prostredí a neskôr v živote,“ približuje Svetlana Síthová, riaditeľka Odboru podpory formálneho vzdelávania Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

            Naši tretiaci už od prvej triedy, so svojou triednou pani učiteľkou Mgr. V. Harmaniakovou sa tejto úlohy zhostili výborne a celej škole idú príkladom ako vnímať a rešpektovať špecifiká spolužiačky vychádzajúce z jej osobnosti a špeciálnych potrieb.

            Svetový deň Downovho syndrómu sme si aj my pripomenuli zapojením sa do ,,Ponožkovej výzvy“. Inšpirovaná je originalitou každého z nás a podobnosťou tvaru chromozómu s ponožkou. Obutím si ponožiek rôznych farieb či veľkostí vyjadríme spolupatričnosť a sympatie s ľuďmi so špeciálnymi potrebami, ktorí sú rovnako jedineční a sami sebou.