• Fašiangy, Turíce .....

          • Obdobie fašiangov začína od Troch kráľov a končí v utorok o polnoci pred Popolcovou stredou, ktorá tento rok pripadá na 22. február. Posledné fašiangové dni boli v minulosti typické veselosťou a tancom. Minulý týždeň sa žiaci našej školy veselili a zabávali na 9. školskom plese a dnes sa oboznámili s fašiangovou tradíciou dedinských obchôdzok s muzikou, chodiacich v sprievode od domu k domu. Sprievod fašiangovníkov bol za vinše a spev  odmenený. Škoda, že počasie nám nedovolilo zájsť ďalej od školy. Snáď budúci rok navštívia aj Vás ;)

          • ĎAKUJEME

          • Ples, ako má byť. Krásne šaty, účesy, elegancia. Výborná hudba , Dj Samko nás perfektne zabával. Zatancovali sme si spoločenské tance, ktoré sme trénovali na hodinách telesnej výchovy. Rodičia pripravili samé dobroty, ktoré dojedáme ešte dnes. Deti zo ZUŠ nám zatancovali, Rada školy pripravila pre deti zábavné  súťaže. Vyšantili sme sa pri fotostene a nechýbala ani tombola, za ktorú veľmi pekne ďakujeme všetkým rodičom našich detí, firmám: Šimek, ABC – FITNESS, TUFI, Kameník, D. Chrenekovi, D. Hlinovi, A.Gadzmanovi a pani Pučaťovej. Už dnes sa tešíme na 10. ples.

          • Staráme sa a spoznávame vtáky zimujúce na Slovensku

          • Dlho sme čakali, kým príde pravá zima, aby sme mohli začať kŕmiť vtáčiky. Prikrmovanie vtáctva má totiž predovšetkým edukačný význam, vtáci dokážu prečkať zimu aj bez nutnosti prikrmovania. Samozrejme v kritických situáciách, ako sú dlhotrvajúce extrémne mrazy, alebo poľadovica na kanárikoch stromov, môžeme nejednému operenému návštevníkovi kŕmidla zachrániť život. A naopak kŕmenie v teplejšom období vtáčikom viac uškodí, pretože "zlenivejú". Ďakujem nášmu susedovi, p. Jurčovi za podarovanie krásneho kŕmidla, ktoré vlastnoručne vyrába. Určite v ňom bude vtáčikom chutiť. Žiaci sa nevedia dočkať prvých hladošov :)