• Otvorená hodina pre predškolákov

          • V pondelok 27.3.2023 sa predškoláci zúčastnili otvorenej hodiny v 1. ročníku ZŠ. Po radostnom zvítaní sa s kamarátmi prvákmi, všetkých privítala pani učiteľka Mgr. G. Žulková.  Predškoláci si vyskúšali, aké to bude v prvej triede. Smelo odpovedali a riešili úlohy. Deťom sa v škole veľmi páčilo, o čom svedčilo ich nadšené rozprávanie. Veríme, že aj vďaka tomuto stretnutiu, pôjdu deti na zápis do školy s radosťou.

          • Operená návšteva

          • Dnes sa prváci vôbec nemohli sústrediť na písanie a čítanie. Celý deň ich vyrušovalo vtáctvo za oknom. Odohrávalo sa tam nádherné divadlo. V hlavnej úlohe bol drzý hýľ lesný so svojou partnerkou, ktorý odháňal iné vtáčiky. Už predtým nás navštívila sýkorka belasá a jej väčšia príbuzná sýkorka bielolíca alebo veľká. Či priletel stehlík čížavý alebo zelienka obyčajná to musíme ešte vypátrať. Takéto učenie mimo osnov 1. ročníka a bez učebníc nás véééééééééľmi baví :)

          • „DIGITÁLNE ZÁVISLOSTI“

          • Čo sú digitálne závislosti a koho sa týkajú - je všetko, čo dieťa robí na počítači/smartfóne hneď závislosťou - ako si rodič môže všimnúť, že sa u dieťaťa rozvíja digitálna závislosť - ako by mal reagovať v takejto situácii - aké sú možnosti liečby a pomoci? Na tieto, ale aj ďalšie otázky o rizikách digitálnych závislostí budete spoločne hľadať odpovede.

            Dovoľujem si Vás milí rodičia pozvať sledovať ďalší diel online večernej školy s názvom 

            „DIGITÁLNE ZÁVISLOSTI“, 

            už tento štvrtok 30.03.2023 od 17:30 hod. do 19:00 hod.

            Zúčastniť sa možno bez registrácie, cez nasledovný LINK (ZOOM): https://us06web.zoom.us/j/86569235332

             

             

          • 22. marec - SVETOVÝ DEŇ VODY

          • Máme to šťastie, že patríme ku krajinám, ktoré majú dostatok vody, ZATIAĽ !

            Aby sa to nezmenilo, je potrebné sa o tom rozprávať už s našimi najmenšími. A preto nie len dnes, ale celý týždeň, žiaci prvého ročníka pijú denne pohár čistej vody a diskutujú o dôležitosti vody v prírode a  v každodennom živote, o jej nevyhnutnosti pre naše (a nielen naše) prežitie a o potrebe ochrany prírodných vodných zdrojov. 

          • Svetový deň Downovho syndrómu si pripomíname ponožkovou výzvou

          • Každý žiak a žiačka majú právo na adresnú podporu priamo v škole u školského podporného tímu. Ten mu pomôže prekonávať prekážky a ťažkosti, ľahšie zvládnuť vzdelávací proces či byť úspešný v školskom prostredí a neskôr v živote,“ približuje Svetlana Síthová, riaditeľka Odboru podpory formálneho vzdelávania Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

            Naši tretiaci už od prvej triedy, so svojou triednou pani učiteľkou Mgr. V. Harmaniakovou sa tejto úlohy zhostili výborne a celej škole idú príkladom ako vnímať a rešpektovať špecifiká spolužiačky vychádzajúce z jej osobnosti a špeciálnych potrieb.

            Svetový deň Downovho syndrómu sme si aj my pripomenuli zapojením sa do ,,Ponožkovej výzvy“. Inšpirovaná je originalitou každého z nás a podobnosťou tvaru chromozómu s ponožkou. Obutím si ponožiek rôznych farieb či veľkostí vyjadríme spolupatričnosť a sympatie s ľuďmi so špeciálnymi potrebami, ktorí sú rovnako jedineční a sami sebou. 

          • Fašiangy, Turíce .....

          • Obdobie fašiangov začína od Troch kráľov a končí v utorok o polnoci pred Popolcovou stredou, ktorá tento rok pripadá na 22. február. Posledné fašiangové dni boli v minulosti typické veselosťou a tancom. Minulý týždeň sa žiaci našej školy veselili a zabávali na 9. školskom plese a dnes sa oboznámili s fašiangovou tradíciou dedinských obchôdzok s muzikou, chodiacich v sprievode od domu k domu. Sprievod fašiangovníkov bol za vinše a spev  odmenený. Škoda, že počasie nám nedovolilo zájsť ďalej od školy. Snáď budúci rok navštívia aj Vás ;)

          • ĎAKUJEME

          • Ples, ako má byť. Krásne šaty, účesy, elegancia. Výborná hudba , Dj Samko nás perfektne zabával. Zatancovali sme si spoločenské tance, ktoré sme trénovali na hodinách telesnej výchovy. Rodičia pripravili samé dobroty, ktoré dojedáme ešte dnes. Deti zo ZUŠ nám zatancovali, Rada školy pripravila pre deti zábavné  súťaže. Vyšantili sme sa pri fotostene a nechýbala ani tombola, za ktorú veľmi pekne ďakujeme všetkým rodičom našich detí, firmám: Šimek, ABC – FITNESS, TUFI, Kameník, D. Chrenekovi, D. Hlinovi, A.Gadzmanovi a pani Pučaťovej. Už dnes sa tešíme na 10. ples.

          • Staráme sa a spoznávame vtáky zimujúce na Slovensku

          • Dlho sme čakali, kým príde pravá zima, aby sme mohli začať kŕmiť vtáčiky. Prikrmovanie vtáctva má totiž predovšetkým edukačný význam, vtáci dokážu prečkať zimu aj bez nutnosti prikrmovania. Samozrejme v kritických situáciách, ako sú dlhotrvajúce extrémne mrazy, alebo poľadovica na kanárikoch stromov, môžeme nejednému operenému návštevníkovi kŕmidla zachrániť život. A naopak kŕmenie v teplejšom období vtáčikom viac uškodí, pretože "zlenivejú". Ďakujem nášmu susedovi, p. Jurčovi za podarovanie krásneho kŕmidla, ktoré vlastnoručne vyrába. Určite v ňom bude vtáčikom chutiť. Žiaci sa nevedia dočkať prvých hladošov :)